USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Корупція Грицюка: на ЛПЕ безпідставно списували пальне

9 Листопада 2017 17:26
Екс-директор Луцького підприємства електротранспорту Ігор Грицюк списував пальне на службове авто, у той час перебуваючи у своєму кабінеті. Порушення виявили на ЛПЕ і з приводу розкрадання грошей звернулися у правоохоронні органи.

Нагадаємо, свою кар’єру на посаді директора ЛПЕ Ігор Грицюк розпочав із порушення, адже за умовами конкурсу, він не міг брати у ньому участь. Однак у міській раді його «протягнули» у крісло, змінивши для цього документацію.

У подальшому діяльність Ігоря Грицюка була не менш скандальною. Зокрема він намагався придбати обладнання з порушенням тендерних процедур, закуповував на підприємство старі польські тролейбуси, які ніколи не виїжджали на рейс, а собі на відрядження виділяв майже 100 тисяч гривень.

Як результат, за півтора роки керування Ігоря Грицюка борги ЛПЕ зросли на 3 мільйони, і працівники вже не могли мовчки спостерігати за занепадом комунального підприємства – попросили нову владу міста звільнити його.

Однак віддавати посаду іншим Грицюк не хотів і почав лякати працівників рейдерським захопленням та звільненням, через тиск керівника про звільнення заговорив і голова профспілки.

Аби стабілізувати ситуацію на підприємці й зняти соціальну напругу в колективі, депутати Луцької міськради рекомендували звільнити керівника ЛПЕ Ігоря Грицюка за зловживання та численні претензії до роботи. Своєю чергою, Міністерство інфраструктури погодило це рішення.

Більше того, після звільнення Грицюка, на ЛПЕ виявили його зловживання, зокрема посадовець списав більше 160 тисяч гривень на пальне власного службового автомобілю у той час, коли машина була в гаражі, а він працював у своєму кабінеті.

Про порушення Луцьке підприємство електротранспорту інформувало Управління захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

У зверненні вказано, що Ігор Грицюк мав службове авто КІА СЕRАТО з номерними знаками АС 1802АT і списав 7861,56 літра пального на загальну суму 164,677 тисячі гривень без документального підтвердження. Окрім того, відповідно до даних обліку робочого часу директор підприємства Ігор Грицюк, витрачаючи пальне у вказаному об’ємі, знаходився на робочому місці в адмінбудівлі ЛПЕ.
Ці порушення просять внести в ЄРДР, а винного притягнути до відповідальності.

Окрім цього, прокуратуру просять розслідувати незаконне використання і підробку печатки підприємства, ймовірно саме Ігорем Грицюком, оскільки невідома особа, дотична до ЛПЕ, усунула недоліки в касаційній скарзі по звільненню екс-водія тролейбуса Андрія Черчика.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про те, що Андрія Черчика,який брав активну участь в трудових спорах між працівниками та керівництвом ЛПЕ, «вибивав» заборговану адміністрацією заробітну плату та входив до числа тих, хто був проти призначення Ігора Грицюка - звільнили.

На суді свідки говорили, що звільнення було спланованим, а Апеляційний суд Волинської області визнав відсторонення Черчика від посади протиправним. Однак від імені ЛПЕ невідомі направили документи з печаткою підприємства у Вищий спеціалізований суд для касації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
споживач Показати IP 9 Листопада 2017 17:33
я колись там робив - Господь не дав мені пропасти
Рогатий Показати IP 9 Листопада 2017 17:55
А ще Грицюк крав електрострум, коли заряджав свій мобільний телефон і робив каву.
Ігор Показати IP 9 Листопада 2017 17:58
Виходить, що в день проїжджав близько 260 км. Це ж нереально.
Добрий вечір Показати IP 9 Листопада 2017 19:30
Пуц за минулого приходу викатував не менший літраж. Та кому цікаво?
Малюк Показати IP 9 Листопада 2017 20:30
А теперішній директор лпє щось робить? Чому всіх цікавить Грицюк? Невже після його звільнення тролейбусний парк став якісніше працювати?
Працівник до Малюк Показати IP 10 Листопада 2017 10:56
Щоб звинувачувати когось потрібно перш за все подивитись на себе. Мабуть пан Пуц забув, що під час попереднього директорства в неробочий час використовував туж саму машину в ососбистих цілях, скоїв ДТП і наніс збитки підприємству на 40 тисяч гривань. А зараз використовує той же службовий автомобіль також у власних цілях. Практично машина в неробочий час на території підприємства не знаходиться. Окрім того, на мою думку, службовий автомобіль не призначений для того, щоб їздити ним на роботу і з роботи на обід і т. д. Щодо заяви, то до неї не додано будь яких документів, що підтверджують перевитрату бензину. Також під час перебування Грицюка на посаді директора не було закуплено в РП ні одного тролейбуса.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus