USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Чортова дюжина» резонансних ДТП Волині

19 Листопада 2017 12:05
Перевернуті автомобілі, смерть під колесами потягів, нетверезий бізнесмен, який збив школяра, вантажівка, що врізалася в зупинку та мозок на капоті авто: 13 найрезонансніших дорожньо-транспортних пригод за рік пропонує пригадати Інформаційне агентство Волинські Новини з нагоди Дня пам’яті жертв ДТП.

Всесвітній день пам’яті жертв дорожньо-транспортних пригод відзначають у третю неділю листопада щороку з 2005 року, відповідно до резолюції Генеральної асамблеї ООН. Пропонуємо пригадати 13 найбільш резонансних ДТП, у яких протягом останнього року гинули волиняни. Безвідповідальність водіїв, неуважність пішоходів, неякісне дорожнє покриття та недостатня кількість патрульних – усі ці фактори спричиняють те, що сумна статистика щодо ДТП з летальними наслідками не покращується.

Так, за результатами 8 місяців 2017 року на Волині зафіксували 1980 ДТП, у яких загинули 60 та були травмовані 656 осіб. В Україні щодоби гине 10-12 осіб на дорогах – цей показник перевищує наші втрати в АТО. Смертність на дорогах України становить приблизно 13 осіб на 100 тисяч населення, а, до прикладу, у Німеччині цей показник нижчий у декілька разів – 4,3 випадки на 100 тисяч осіб, у сусідній Польщі – 10, у Чехії – 6 осіб.

Серед 13 резонансних ДТП, що протягом року трапилися з волинянами, окрім смерті під колесами автомобілів, фіксували трагічні випадки, коли через власну необачність люди гинули на залізниці.

Пам’ятаймо, що правила дорожнього руху написані кров’ю, тож уважність і відповідальність – риси, якими повинен володіти не лише водій, а й пішохід. Нехтування червоним світлом світлофора заради зекономлених кількох секунд не варте сліз рідних, а перевищення швидкості чи недбалість щодо технічного стану автівки не варті передчасно перерваного життя.

20 липня цього року на вулиці Конякіна, біля колишнього супермаркету «Агроконтракт», що недалеко від «риббази», трапилася смертельна аварія за участю автівки, мотоцикліста та велосипедиста. Мотоцикліст, який їхав з боку заправки ОККО, хотів об'їхати Опель, і зіткнувся з велосипедистом, який їхав назустріч. Пасажир мотоцикла впав на лобове скло Опеля, а водій мотоцикла - неподалік від велосипедиста. Обох забрали до лікарні, чоловіки були при свідомості. Від удару деталі з мотоцикла відкинуло більше, ніж на 10 метрів. Велосипедист, чоловік поважного віку, загинув.


Значний суспільний резонанс викликала ДТП, що трапилася 8 грудня 2016 року на вулиці Дубнівській у Луцьку. Авто марки Mercedes, яке рухалося вулицею Дубнівською в бік центру міста, збило 16-річного Влада Андрушківа на пішохідному переході. Дитину в важкому стані забрала «швидка». Водія, сильно п`яного, затримали люди й тримали до приїзду поліції. Водієм виявився бізнесмен Володимир Мігас, який, попри те, що у нього в крові виявили 3,5 проміле алкоголю, згодом стверджував, що горілку пив напередодні, а того дня спиртного не вживав. Свідки ДТП розповідали, що водій навіть не намагався гальмувати.

Володимиру Мігасу суд обрав запобіжний захід, випустивши під заставу у розмірі 200 мінімальних заробітних плат. Зважаючи на значний суспільний резонанс, судді Луцького міськрайонного суду навіть організовували брифінг, під час якого пояснили, чому було ухвалене саме таке рішення.

Судові засідання у справі Володимира Мігаса тривають досі. Так, 30 жовтня засідання суду вирішили перенести через неявку потерпілої сторони на 5 грудня. Постраждалого Влада Андрушківа після тривалого лікування у Волинській обласній клінічній лікарні перевели до Львівського військового госпіталю.


У серпні у моторошній ДТП на Рівненщині загинула пара з Луцька. Внаслідок аварії за участю автомобілів «Nissan Qashqai» та «Volkswagen Caddy», загинуло п’ятеро осіб. Чоловік загинув на місці аварії, жінка померла у лікарні. Троє їхніх онуків, мешканці Сарн, які знаходилися в автомобілі, потрапили у лікарню.

Окрім цього, загинули водій та двоє пасажирів кросовера «Nissan Qashqai»: вагітна жінка та двоє чоловіків. Згодом стало відомо, що в Nissan знаходилися поліцейський з Черкас та його вагітна дружина.


На десять метрів розлетілися автівки від удару під час ДТП вночі 3 червня поблизу села Гірка Полонка Луцького району. Volkswagen Golf зіткнувся з Audi на високій швидкості, внаслідок чого двоє осіб загинули.


Від потужного удару злетіло взуття з загиблого внаслідок ДТП на вулиці Карпенка-Карого, що трапилася 12 липня. За кермом автівки «Фольксваген Джета» перебував чоловік близько 30 років, а загиблому на вигляд орієнтовно років 40. Від отриманих травм пішохід помер миттєво. Удар був такої сили, що загиблого злетіло взуття, а частина мозку залишилась на капоті. Ймовірно, загиблий намагався перебігти дорогу у невстановленому місці. Водія у шоковому стані повезли на сповідування у наркодиспансер.


У травні на залізничному переїзді на вулиці Задворецькій у Луцьку, поблизу готельно-ресторанного комплексу «Срібні лелеки» під вантажний потяг потрапила 16-річна лучанка, учениця школи № 26. Дівчина загинула на місці. На місце пригоди виїхали слідчо-оперативна група, медики та керівництво Луцького відділу поліції. Попередньо встановили, що 16-річна лучанка йшла вулицею в навушниках і не почула попереджувального сигналу потяга, що і призвело до трагедії. Зі слів очевидця трагедії, потяг протягнув дівчину на 10 метрів.


Внаслідок ДТП у ніч на 1 травня на вулиці Чернишевського у Луцьку загинув 20-річний юнак. І водій і четверо пасажирів на момент скоєння ДТП перебували у стані алкогольного сп’яніння. Аварія сталася близько 4 години ранку: «ВАЗ» на вулиці Чернишевського в’їхав у дерево. Від удару автівка перевернулася. Як стало відомо виданню з власних джерел, попри швидше прибуття «невідкладників» та вжиті реанімаційні заходи, врятувати одного з постраждалих не вдалося, він загинув на місці події. Інші учасники аварії вижили, проте перебували у важкому стані. Всім їм – близько 20 років, на момент аварії тверезих в салоні легковика не було.


У травні на вулиці Львівській у Луцьку пані за кермом кросовера не надала переваги у русі байкеру, який мчав на великій швидкості. «Львівська АС №2. Жінка винна в ДТП (особисто бачив). Але, друзі! Я чув його за півхвилини, нісся як ошпарений. Так, по головній, а жінка з головної виїжджала на другорядну. Вона заплатить 300 гривень за порушення ПДР, що стало причиною ДТП. Комусь стане легше від цього?» - писав про аварію очевидець.

«Я був очевидцем тієї страшної ДТП, я якраз їхав за Романом і все бачив на власні очі. Рухалися ми не з великою швидкістю, а із повороту жінка різко вивернула кермо та вилетіла автівкою просто перед нами, відповідно, перекрила йому дорогу й не залишила жодного вибору. Так усе й відбулося… Мотоцикл накрив Романа, стан у нього був дуже важким. Мені більше пощастило, я їхав позаду метрів за 20, тому мав можливість загальмувати. Я бачу, що в нас по місту автомобілісти часто ігнорують правила дорожнього руху. Навіть після цього випадку, я бачив, як вчора легковик вискочив перед маршруткою так само раптово, як і того разу. Це трапляється щодня, і ці люди наражають на небезпеку не лише себе, а й інших учасників дорожнього руху. Я знайомий з байкерами з різних країн і скажу, що цей рух навпаки пропагує дотримання правил на дорозі, адже на мотоциклах ми більше уразливі», - розповідав інший очевидець.

Байкера Романа Кушніра, 1983-го року народження, поховали на міському кладовищі у Гаразджі.


У серпні кривава ДТП трапилася у селі Прилісне Маневицького району. Вантажівка врізалася в лавочку, на якій сиділи двоє дівчат і хлопець, дівчата померли. Внаслідок автопригоди дівчата 16 та 17 років, загинули на місці. Юнака, 16-річного місцевого жителя, госпіталізували у відділення хірургії районної лікарні. Водій зник з місця ДТП, залишивши автомобіль на місці події. Поліцейські встановили, що за кермом транспортного засобу перебував 42-річний житель райцентру Маневичі. Керуючи транспортним засобом, водій, ймовірно, не впорався з керуванням та виїхав на тротуар, де здійснив наїзд на трьох неповнолітніх пішоходів. Згодом водія вдалося знайти правоохоронцям.


ДТП за участю п’яти транспортних засобів трапилася 13 лютого на вїзді в селище Голоби Ковельського району.

Автомобіль «Volvo», під керуванням 56-річного громадянина Польщі, зіткнувся з останнім автомобілем колони, яка очікувала відкриття залізничного переїзду. Внаслідок ДТП пошкоджено 5 автомобілів, дві вантажівки, мікроавтобус і два легкових автомобілі. Травмовано троє осіб, серед них - 2 річна дитина.

О 7:57 до служби порятунку надійшло повідомлення про дорожньо-траспортну пригоду на трасі Ковель-Луцьк поблизу залізничного переїзду села Свидники Ковельського району. Внаслідок аварії отримала травми жінка – пасажирка легкового автомобіля ЗАЗ. Після розтягування трьох автівок, рятувальникам вдалося за допомогою гідравлічного інструменту розтиснути автомобіль ЗАЗ і деблокувати постраждалу з автомобіля. Врятовану 48-річна жінку госпіталізували до Ковельської центральної районної лікарні.


У серпні у Луцьку автобус врізався у вантажівку. ДТП трапилася на вулиці Ковельській на мосту між спиртзаводом і обласним госпіталем для інвалідів війни. Рейсовий автобус Луцьк-Колки-Рожище врізався в КамАЗ. На місці події працювало 5 машин швидкої.

В автобусі знаходилося приблизно 15 пасажирів, серед них були діти. Після зіткнення на службу 103 надійшло кілька викликів, і 8 карет бригади швидкої забрали усіх присутніх в маршрутці. ДТП ускладнила рух транспорту вулицею Ковельською.


У ніч на 31 грудня 2016 року за селом Терешківці, що на 47 км від Луцька, автомобіль рухався на неосвітленій частині траси Луцьк-Львів, яка не мала розмітки.

Як повідомляли у Секторі комунікацій ГУНП у Волинській області, за кермом легковика «Opel Vectra» перебував 19-річний мешканець Іваничівського району. Керуючи транспортним засобом, водій, ймовірно, не вибрав безпечної швидкості, не впорався з керуванням та врізався у дерево.

У результаті аварії троє молодих людей загинуло - водій і двоє пасажирів. Це - 18-річна мешканка Горохівського району та 28-річний житель Іваничівського району, загинули на місці. Ще двоє молодиків - 20 і 22 роки, мешканці Іваничівського району опинилися в реанімації Горохівської ЦРЛ. У них діагностували травми різних ступенів тяжкості. Зокрема, численні забої тіла, струс мозку, підозру на внутрішній крововилив у одного із постраждалих.

У травні на вулиці Ківерцівській у Луцьку потяг збив жінку, яка перебігала колії. Загибла - 1967 року народження на ім'я Галина. Жінка по стежці переходила колії у напрямку на 40-ий квартал. В цей час рухався потяг «Ковель-Чернівці». Машиніст розповідав, що жінка дивилась у зворотній бік і говорила по телефону. Чоловік зауважує, що дав попереджувальний сигнал. Медики констатували смерть на місці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Думки вслух Показати IP 19 Листопада 2017 12:40
Читаєш цю підбірку за рік - і в більшості випадків "сині" за кермом. І чомусь думається, що черговим підняттям штрафів за п'яне керування ситуацію не зміниш (вони і зараз немаленькі, та і реальні строки також передбачені). Питання не в розмірі покарання, а в його невідворотності - а з цим величезні проблеми. І тут навіть не про гниле суддівство, законодавчо забезпечені лазівки для уникнення (типу термін давності за таке правопорушення), корупцію в правоохоронних органах. Все це звичайно є, і з цим також доведеться боротись (правда в результаті особисто я не впевнений). Проблема і в тому, що в суспільстві немає розуміння, для чого потрібна невідворотність покарання. Типу бородатого вже жарту "Українець хоче 2 речей - щоб не було корупції, і щоб кум міг якщо що порішати". Дуже часто після таких випадків іде обговорення - а може не судити суворо, ну буває, людину не повернеш, а можна родині допомогти, чи юнаку на лікування підкинути. Точно таке пам'ятаю після справ Мігаса і Боровика, батька одного відомого прокурора (до речі, чому цю аварію не згадали - вона побільше резонансу наробила за деякі присутні в списку?). А що, громадо - чого судити людину, ну випив, ну збив, буває, вже ж нічого не вернеш. А людина (якщо про "синьку" забути) - ну просто приклад для наслідування. І в церкві стоїть, і на храм ото сто гривень пожертвував, і тушонки хлопцям в АТО передав пару банок, і в вишиванці осьо о фото є. Патріот! Так що шановні - хочу помилятись в прогнозі, але чомусь думається що через рік в аналогічній статті також буде далеко не пусто. Бережіть себе самі - більше по ходу нікому.
ААА Показати IP 19 Листопада 2017 13:25
А ось чому не написали ,про дтп в Луковi в якому загинули двое хлопцiв 17 та 26 рокiв,,чому бари працюють до3 ночи, що рибить наша полицiя_______________

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus