USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Що вражало волинян у 2013-ому

31 Грудня 2013 12:35
Напередодні Нового року традиційно підбивають підсумки. Представники влади, правоохоронці, економісти, політологи щороку формують звіти у кінці року. В новорічну ніч прийнято згадувати те, що сталося за минулий рік. А романтики, прокидаючись 1 січня, вірять, що у новому році все буде набагато краще.
Свої підсумки року вирішило запропонувати й Інформаційне агентство Волинські Новини.

Головний критерій - популярність матеріалів, визначена згідно з кількістю переглядів. Як з’язувалося під час «розвідки», на жаль найбільшою популярністю користуються новини з рубрики «НП», в назві яких є слова «убили», «пограбували», «вкрали», «загинули». Утім, у 2013 році не все було так похмуро.
Тож, пропонуємо всім разом повернутися на рік назад і дізнатися, що ж цікавило волинян у 2013 році.
СІЧЕНЬ

Усю країну сколихнула звістка про те, що в луцькому готелі «Світязь» знайшли два бездиханних тіла – 16-річної польки і серба з вогнепальними ранами.
Лучанам повідомили про збільшення тарифів з утримання будинків та прибудинкових територій. А міський голова представив свого нового заступника з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.
Ще волинян на початку року цікавили питання бюджету і від чого «тіпало» очільника облдержадміністрації Бориса Клімчука.
У січні, вперше за час перебування на посту Президента України, Віктор Янукович побував на Волині, а саме - у Зимненському монастирі.
Сталася втрата і з-поміж когорти волинських журналістів. 10 січна не стало журналіста Сергія Коломейця. На жаль, це була не остання втрата журналістики краю…
ЛЮТИЙ

Журналісти досліджували як у центрі міста не зважають на значимість збереження спадщини минулого, перебудовуючи старі і самочинно зводячи нові будівлі. А ректора Луцького біотехнічного інституту затримали працівники правоохоронних органів. Цього ж місяця видання інформує, що вулиці Луцька перетворилися на «псарню», а на місцевому підприємстві з надання послуг з перевезення вантажів стався вибух. Читачів також цікавило те, що лікаря з медичного огляду водіїв та кандидатів у водії транспортних засобів звинувачували у вимаганні та одержанні хабарів. У День зустрічі випускників, що традиційно відзначається першої суботи лютого, враженнями і спогадами про шкільні роки й порадами для майбутніх випускників з «ВН» поділилися молоді лучани. А мешканці Рожища просили прокуратуру перевірити, чому першою чергою ремонтують дорогу там, де «будується» заступник голови їхньої РДА Тарас Войтович.

БЕРЕЗЕНЬ

Як і всю Україну, березень «порадував» Волинь продовженням зими і потужними снігопадами.
Діти не ходили до школи, а машини не могли зрушити з місця. Тож, паркуючись у замет, доводилося переконуватись, чи там не припаркувався хтось раніше.
Працівники МВС затримали адвоката, який отримав хабар за здійснення посередницьких послуг між судом та мешканцями Луцька. А 26 березня особовому складу Луцького міськвідділку УМВС у Волинській області представили нового керівника, ним став Василь Марчишак.
Виступ київської музичної формації «Веремій» на фестивалі важкої музики «Плацдарм» зірвали «гопники». А ведуча популярної телепередачі «Ревізор» Ольга Фреймут в Луцьку розчарувалася у минулих призерах.
На початку березня справжній «фурор» вчинив відомий хореограф Влад Яма під час V університетського балу.
Футбольні ж фани дізналися, що ФК «Волинь» втратила головного спонсора. А напередодні жіночого дня 8 Березня журналісти цікавилися скільки коштує придбати квіти для коханої.
КВІТЕНЬ

Цього місяця відбувся мітинг «Вставай, Україно!» на Київському Майдані. У одному з дитсадків батьки впіймали злодія, влаштувавши засідку. А після березневих снігопадів Стир вийшов з берегів.
Начальником новоствореного Головного управління Міндоходів у Волинській області став Ігор Сінгаєвський.
У День сміху кореспонденти ВН цікавились думкою лучан, чи буде у місті метрополітен.
Презентація проекту «100 найвпливовіших волинян» відбулася у Луцьку 23 квітня. А багате волинське село повстало проти медичної реформи
ТРАВЕНЬ

Антифашистський марш «В Європу без фашистів» відбувся у Луцьку на меморіальному комплексі «Вічна Слава» 14-ого травня. На Волині обрали студентського мера, а віце-мер Луцька одружився.
Волинські Новини побували в одному з дитсадків Луцька і побачили зсередини, що там відбувається. У травні назвали й найкрасивішу студентку вишу.
Того ж місяця волиняни святкували Воскресіння Христове. А луцькі мами фестивалили.
У нічних закладах Луцька ловили неповнолітніх. Прогулянково-екскурсійний потяг «Паровозик» почав катати усіх охочих центральною алеєю Парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.
Команду ФК «Волинь» втретє очолив Віталій Кварцяний. А ще волинянам розповіли як в області торгують людьми.
З травня у обласному центрі розпочав працювати Центр надання адміністративних послуг.
ЧЕРВЕНЬ

Приблизно чотири десятки дівчат взяли участь у цьогорічному, уже ІІІ Параді наречених. А ось випускники складали ЗНО.
У Луцьку викрили групу, яка займалася наданням послуг дівчат за викликом у саунах. А ВН дивилися, як печеться волинський хліб.
З червня в області розпочався туристично-курортний сезон і читачів цікавило, скільки коштує відпочинок на волинських озерах. У Луцьку вчергове відбувся фестиваль «Ніч у Луцькому замку».
У старій частині Луцька археологи знайшли срібні вироби вагою майже 2 кілограми. А скульптуру слоненяти, яка знаходиться біля Палацу учнівської молоді, невідомі намагалися підпалити.
У червні за хабарництво у суді опинилися 17 колишніх працівників та екс-керівництво митного посту «Луцьк».
ЛИПЕНЬ

У липні волинян найбільше вражали новини про зливу в обласному центрі. В воді потопали автомобілі. Люди ледве пересувалися містом, вода підступила до будинків, як ніколи близько. Вихід з вбиральні, яка знаходиться у підвальному приміщенні ТЦ «Ювант», був заблокований.
А Президента Польщі Броніслава Комаровського в Луцьку заляпали яйцем. У місті відбувся конкурс краси «Перша леді Волині».
Ще одна з найбільш популярних новин липня та, що прокурор міста Луцька Сергій Данілін виграв багаторічну судову тяжбу у Одеській міські раді, повернувши собі квартиру в престижному районі міста.
А службовий кабінет головного митника Ягодина опечатали та тимчасово відсторонили його від роботи.
СЕРПЕНЬ

«Тунель кохання» у Клевані раптово здобув всеукраїнську та світову популярність і почав притягувати романтиків та закоханих. А два волинських виші позбавили ліцензії.
Під час розстрілу собак у дворі луцької багатоповерхівки хлопчик відтягував тварину, і після першого пострілу спробував закрити її собою.
17 серпня після тривалого лікування і боротьби з хворобою перестало битися серце волинського журналіста Ігоря Чуба.
У Старому місті в Луцьку археологи знайшли скарб. А кореспондент ВН попрацював на мийці автомобілів.
Медики ж розповіли, що луцькі дівчата народжують у 15-17 років.
У кінці літніх канікул назвали найбільш популярні школи в обласному центрі.
ВЕРЕСЕНЬ

Усі ми вперше переступали поріг школи і ніколи не забудемо цього зворушливого моменту – День знань у Луцьку.
Територію Луцької міської клінічної лікарні, де впродовж двох останніх років збиралися будівельні та інші відходи, впорядкували в оригінальний спосіб - все закатали в асфальт.
До Луцька приїхав Президент України – Віктор Янукович. З нагоди візиту перекрили рух центральними луцькими дорогами. А під час свого «спічу» президент зауважив, що середня зарплата лікаря – 4200 гривень.
У Луцьку ж відкрили «Міст для закоханих». Волиняни цікавилися як не потрапити на вудочку шахраям у розвідці журналістів.
ЖОВТЕНЬ

У місті Яремче 14-річна школярка з Луцька впала в бурхливу течію річки Прут і загинула. А до міліції надійшов дзвінок із повідомленням про замінування приміщення Волинського головного регіонального управління «Приватбанку» по проспекту Відродження.
У селі Скулин Ковельського району розбився літак АН-2 з вантажем контрабандних цигарок. Читачів цікавило й те, скільки Борис Клімчук платить за хату.
А на закинутому будівництві підлітки влаштовували своєрідний паркур. Очільник області заявив, що зарплата медсестер на Волині – 5 тисяч гривень.
На фінал четвертого національного конкурсу «Міс Принцеса України – 2013» з’їхалося 17 красунь з різних куточків України.
ЛИСТОПАД
Одна з головних подій цього місяця – початок безстрокової акції, яка згодом отримала назву Євромайдан і, згідно з висновками фахівців, стала наймасовішою акцією протестів в Україні з часів Помаранчевої революції.
Після боротьби з важкою недугою пішов із цього світу один з наймолодших депутатів Луцької міської ради, журналіст Андрій Калахан.
Кращих підприємців та лідерів інших галузей відзначили під час церемонії «Люди Року 2013. Волинь» у Луцьку.
Офіційна частина саміту у Вільнюсі закінчилась без підписання угоди з Україною.
Лучанин надіслав до обласної ради Волині конверт із презервативом, щоб помститися за програний суд.
ГРУДЕНЬ
Інформаційне агентство Волинські Новини змінило своє «обличчя».

Силовий розгін Євромайдану викликав хвилю мирних протестів по всій Україні. Мітингувальники блокували роботу облради і облдержадміністрації, а Луцькрада оголосила загальноміський страйк. Згодом активісти отримали повістки, дехто з них засуджений до домашніього арешту.

В обласному центрі пролунали постріли: луцький адвокат із травматичної зброї вистрілив у молодого чоловіка. Шестирічного хлопчика викрали за кількасот метрів від дому.
Журналіст Волинських Новин мав нагоду спостерігати за тим, як учні автошколи вперше кермують автомобілем. Перша ожеледиця в обласному центрі також турбувала користувачів Інтернету.

Редакція Інформаційного агентства Волинські Новини вітає усіх читачів з новорічно-різдвяними святами. Здоров’я і наснаги вам!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus