USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Рік у світлинах: фотопогляд Волинських Новин. Частина I

8 Січня 2019 19:00
Радісні та драматичні події року, що минув, залишили слід на світлинах: яскраві моменти 2018 року крізь фотооб’єктив Інформаційного агентства Волинські Новини – у нашій добірці.

СІЧЕНЬ

У січні у низці фоторепортажів Павла Переведенця читачам пропонували поглянути на луцький меморіал під снігом, зимовий луцький парк на Гнідаві, насолодитися панорамою січневого Старого міста з оглядового майданчика, відчути атмосферу сонячних морозних днів на Стиру та магію вечірнього передсвяткового та різдвяного Луцька, пройтися вулицею різдвяних янголів та поглянути на історичну частину Луцька зсередини.


Серед добірки світлин мешканців луцького центрального парку під приціл об’єктива потрапив червонокнижний птах – жовна зелена.


Впізнавати відомий та маловідомий Луцьк ми пропонували у фоторепортажі, присвяченому фрагментам міста, а також – відчути різноманіття луцьких вікон.


У січні у центрі Луцька пластуни передавали громаді Вифлеємський вогонь, до Різдва Христового приурочили концерт у Палаці культури, у свято Хрещення Господнього лучани купалися у крижаних водах Стиру, а до Дня Соборності утворили «живий ланцюг» -­ символ духовної єдності та свободи українського народу.


Також у січні ми писали про луцького автореставратора Олександра Іовхімчука, на рахунку якого декілька десятків відреставрованих автомобілів.


ЛЮТИЙ

Поглянути на місто крізь завісу снігопаду та оцінити красу нічної хурделиці у середмісті та у луцькому парку читачі мали змогу у лютому. Тоді ж ми пропонували поглянути на лютневий луцький парк у танці сніжинок та птахів.


До Міжнародного дня кота ми готували добірку світлин пухнастих та муркотливих «домашніх хижаків» Луцька.


У рамках соціально-спортивного проекту Волинських Новин «Від школярів до козаків» група школярів початкових класів долучилася до занять спортом, аби виховати у собі силу волі, здобути навики самозахисту та розвинутися фізично. Через два місяці найрезультативніші учні увійшли до складу команди, яка захищала честь Волині на чемпіонаті України в Києві.


Легендарний Олег Скрипка давав концерт у Луцьку з метою збору коштів на будівництво храму у місті Волноваха, що на Донеччині.


Яскраві емоції лучани отримували під час концертів Романа Скорпіона та зірки світового рівня Dan Balan.


Понад півсотні лебедів на ставку поблизу Луцька зафіксував на світлинах Олександр Зелінський.


Магістри Луцького НТУ отримували дипломи у лютому, а луцькі патрульні складали присягу в День Героїв Небесної Сотні. Цього ж дня шану полеглим віддавали лучани.


БЕРЕЗЕНЬ

Знаковою подією березня стало призначення нового голови Волинської ОДА. Для представлення Олександра Савченка на цій посаді до Луцька прибув президент Петро Порошенко.


На головному проспекті Луцька у березні змагалися учасники чемпіонату зі спортивної ходьби. У Волинському краєзнавчому музеї лучанам демонстрували пересувну виставку, присвячену українським повстанцям. У центрі Луцька 9 березня традиційно вшановували пам'ять поета-символа України Тараса Шевченка.


На початку місяця у Луцьку виступив мегадрайвовий гурт «Друга ріка». Завершувався березень великою всеукраїнською виставкою собак «Перлина Волині».


КВІТЕНЬ

Квітнева сесія облради відзначилася не лише гострими дискусіями у сесійній залі, а й тим, що просто під час засідання на даху будівлі виявили підозрілу валізу з апаратурою для підсилення радіосигналу.


Страсна хресна хода з дванадцятьма зупинками-стояннями, що відображають останні події в земному житті Ісуса Христа традиційно проходила центром Луцька. У квітні віряни різних християнських конфесій відзначали світле свято Великодня. Центр міста до великодніх свят прикрасили велетенськими писанками, а на Театральному майдані відбувся етно-фестиваль. Сотні прихожан УПЦ МП у Луцьку вшановували хресною ходою прибуття до міста ікони Святих Жінок Мироносиць.


Весна вступала в місто, вкриваючи вулиці барвами зелені та перших квітів.


Декілька матеріалів Волинські Новини присвятили чорнобильській тематиці. Так, читачі побачили світ новоствореного Чорнобильського заповідника, змогли зазирнути у покинуті понад 30 років тому оселі у містечку Чорнобиль та третій енергоблок ЧАЕС, розташований поряд з радіоактивним пеклом зруйнованого у 1986 році четвертого енергоблоку.


«Я старатимуся творити таку музику, щоби ви під неї насолоджувалися», – пообіцяла лучанам під час концерту відома українська співачка Alyosha, анонсуючи записи майбутніх пісень. Наприкінці квітня майже дві години стовідсоткового ексклюзиву – «виставу, зіграну лише один раз, яка творилася тут і зараз та яка більше ніколи не повториться», – подарували лучанам актори київського театру-студії імпровізації «Чорний квадрат».


ТРАВЕНЬ

У травні юні лучани спілкувалися, шаленіли та робили селфі з зірками популярного серіалу «Школа». Сотні містян пересіли на велосипеди під час акції «Велодень». Травень – радісний місяць для усіх школярів: Волинські Новини публікували фото погляд на луцький парк із юрбами випускників.


9 травня у місті відзначали річницю перемоги над злочинною ідеологією нацизму. Сумною датою віднедавна стало для волинян 22 травня – у цей день вшановують річницю загибелі наших військових у Волновасі.


У радісне свято Трійці лучани освячували зілля у Свято-Троїцькому кафедральному соборі та зустрілися з патріархом Філаретом. У центрі міста, як і щороку, у травні ярмаркували представники волинських закладів профтехосвіти.


Від першої травневої спеки лучани рятувалися біля міських водограїв, а у парку імені 900-річчя, неподалік від гамірних проспектів у затінку водойм збиралися качині родини. Поглянути на весняне пташине місто ми пропонували у одному з фоторепортажів. Тим часом Ольга Шершень зафіксувала, як головний луцький храм потопав у яскравих барвах троянд.


Серед мурів Луцького замку у травні відбувався фестиваль «Lutsk Food Fest. Весна». Романтично-патріотичний рок дарував лучанам гурт «Без обмежень». У центрі міста шанувальників швидкої їзди збирав «Auto-motofest». Оцінити неймовірні краєвиди Луцька з повітряної кулі Волинські Новини пропонували під час фестивалю «Аеросфера», що вперше відбувся у місті.


Чотири доби поспіль «повоювати» у волинських лісах могла молодь під час спортивно-патріотичної гри «Звитяга-2018».


ЧЕРВЕНЬ

У червні у Луцьку виступили легендарні «Boney M».


Представників різних релігійних конфесій та поважних гостей зі США вперше у Луцьку зібрав молитовний сніданок.


У столиці найбільша книжкова подія року – міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» зібрав письменників, інтелектуалів та навіть представників політики і духовенства. Фокус-темою фестивалю визначили «Проект майбутнього». У межах фестивалю презентували низку спеціальних проектів, пов’язаних із сучасними технологіями, змінами у читацьких практиках, новими можливостями для споглядання, відчуття та проживання історій.


Червень відзначився рясними зливами: після однієї з них довелося залучати спецтехніку до ліквідації наслідків, а у луцьких парках стихія поламала багато дерев.


Відкрите тренування у парку та видовищний турнір у Луцькому замку: у червні у місті відбувся ІІ Міжнародний професійний турнір зі змішаних єдиноборств «Воїни Любарта».


Найуспішніші випускники луцьких шкіл отримували золоті та срібні медалі. Наприкінці червня у Володимирі-Волинському відбувався фестиваль «Княжий».


Далі буде...
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Крук Показати IP 9 Січня 2019 19:31
Чудово :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus