USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рік у світлинах: фотопогляд Волинських Новин. Частина II

15 Січня 2019 08:00
Радісні та драматичні події року, що минув, залишили слід на світлинах: яскраві моменти 2018 року крізь фотооб’єктив Інформаційного агентства Волинські Новини – у другій частині нашої добірки.

ЛИПЕНЬ

Розпочинався місяць із сумної події: волиняни прощалися зі ще одним загиблим на сході бійцем Андрієм Волосом.Пам'ять загиблих жертв Волинської трагедії у селі Гончий Брід Ковельського району волиняни вшановували разом з президентом Петром Порошенком.


Протягом п’яти днів у липні майже 500 підлітків з усієї Волині активно відпочивали, тренувалися, долучалися до різноманітних змагань і вивчали Біблію на базі відпочинку поблизу села Сомин, що в Турійському районі, неподалік мальовничого озера Сомине.


У Луцьку запрацював новий музей, присвячений видатному та непересічному митцю Миколі Кумановському.


20 команд із України, зокрема з Волині, Рівненщини, Львова, Києва та Дніпра, а також із Білорусі долучилися до змагань на байдарках. Дуети курсували річками Прип’ять, Стохід та озером Люб’язь Любешівського району 14-15 липня.


У пору відпусток та відпочинку наприкінці місяця лучани розважалися на фестивалі Lutsk Food Fest, смакуючи екзотичними стравами та беручи участь у конкурсах.


СЕРПЕНЬ

Третій місяць літа став найбагатшим на фестивалі та різноманітні святкування.У перший день місяця ми пропонували переглянути фоторепортаж з довгоочікуваного концерту від Lux FM.


Тисячі гостей з різних регіонів України та закордону зібралися на фестиваль «Бандерштат».


Луцькому тигреняті Тріші у серпні виповнилося три місяці.


Поряд з радісними моментами, серпень був насичений і сумними подіями: 11 серпня панахида за загиблим 26-річним старшим розвідником 14-ї ОМБ Андрієм Єлістратовим із Луцька відбулася у верхньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору. Своєю чергою, траурний кортеж із тілом солдата 28-ї ОМБ Сергія Цепуха з Видертої Камінь-Каширського району на прохання родини, після молитви біля входу до храму, вирушив у рідне село військовослужбовця.


Різнобарвною ходою містом проходили сотні учасників фестивалю «Берегиня».Молоді лучани обсипали одне одного яскравими фарбами під час веселого свята холі у парку.У святкові дні центр міста перетворювався на мозаїку усіх районів області. Містяни рятувалися від спеки під струменями води завдяки встановленим цього літа у Луцьку водяним завісам. Наприкінці літа Луцьк перетворився на справжнє місто квітів – погляд на серпневий квітучий Луцьк ми презентували у одному з фоторепортажів.


Тисячі лучан освятили плоди під час свята Яблучного Спасу.Однією з туристичних родзинок Луцька влітку стали подорожі на прогулянковому катері.



Гості з чотирьох континентів прибули до Луцька під час вже традиційного фестивалю «Поліське літо з фольклором». Майстер-класи з вивчення танців Індії, Туреччини, Італії, Мексики, Литви та Єгипту влаштовували просто неба на вулицях та майданах міста.



У День Державного Прапора синьо-жовтий стяг урочисто підняли над міськрадою. Цього ж дня відзнаки міськради, облради та ОДА вручали лучанам, які стали гордістю міста.


Відвідини Луцького ремонтного заводу «Мотор», прогулянка центральною вулицею Лесі Українки, десятки селфі та обійми з дітками – таким запам’ятається візит Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана до Луцька 23 серпня.


У День Незалежності сотні лучан у вишиванках утворили велетенське зображення вежі Луцького замку. Це свято відзначали разом з іноземними гостями.


Сотні лучан проїхали містом під час святкового велопробігу у вишиванках.


Вже наступного дня у Луцькому замку джазували попри негоду під час першого дня фестивалю «Art Jazz».


Наприкінці серпня ми показували останні приготування до відкриття нової школи у 55-му мікрорайоні міста.


Сотні лучан прийшли, аби провести в останню путь загиблого на Донеччині від кулі снайпера старшого лейтенанта 128-ї окремої механізованої бригади Георгія Ольховського, якого поховали 26 серпня на Алеї почесних поховань міського кладовища у селі Гаразджа.


Поглянути на Луцьк з даху ЦУМу ми пропонували в одному з серпневих фоторепортажів.


«Театр – це інтимне мистецтво, це живе спілкування. Він існує, аби можна було оголити єство, говорити на болючі особисті теми», – говорила в інтерв’ю Волинським Новинам у серпні режисерка театр-студії «Гармидер» Руслана Порицька.


Для діток з особливими освітніми потребами у Луцьку відкривали інклюзивно-ресурсний центр в оновленому приміщенні Будинку вчителя.


ВЕРЕСЕНЬ

Розпочинали осінь зі свята першого дзвоника у луцьких школах. Це свято стало першим в історії новозбудованої школи №27, яка відкривала свої двері для учнів.


Фестиваль «Середньовічний Лучеськ. Доблесть Віків» зібрав у Луцькому замку 2 вересня лицарів з 10 міст України, які змагалися за честь представляти державу на міжнародній арені. Масові бої, одиночні поєдинки, колоритні костюми – усе це повернуло замок у славні давні часи.У вересні на Театральному майдані Луцька відзначали День міста. Завершували День міста грандіозним арт-шоу «Ніч у Луцькому замку».Відчути старовинне місто та його пам’ятки на дотик тепер мають змогу люди з порушеннями зору: зменшену копію Луцького замку у масштабі 1 до 200 встановили у вересні на Замковій площі.


На місці стихійного сміттєзвалища на Вересневому у Луцьку відкрили сучасний стадіон.


З 933 річницею вітали Луцьк талановиті діти під час концерту на Театральному майдані.


Зробити Луцьк музейною столицею для поціновувачів мистецтва, творити музей нового покоління, який змінює минуле та рефлексує над майбутнім, розвиває українське мистецтво: цього прагнуть засновники першого у місті Музею сучасного українського мистецтва Корсаків. Фоторепортаж з нового музею ми публікували у вересні.


Попри очікування, участь у міжнародному інвестиційному бізнес-форумі «Волинь-Інвест 2018» у вересні взяла лише незначна кількість іноземців.



У перший місяць осені Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» організував свята для жителів трьох мікрорайонів міста. Святкували жителі Привокзального, Кічкарівки та мікрорайону вулиці Дубнівської.


У вересні вдруге за рік зірка світового рівня Dan Balan привіз до Луцька свою концертну програму: співак виконав пісні часів гурту O-Zone, а також відомі сингли, серед яких «Hold on Love» та «Allegro Ventigo».


У центрі міста зустрічали 204-ту севастопольську бригаду тактичної авіації імені Олександра Покришкіна, яка після анексії Криму з аеродрому «Бельбек» перекинулася в Миколаївську область і згодом прибула на місце постійної дислокації в Луцьк.


ЖОВТЕНЬ

У жовтні присягу складали луцькі ліцеїсти. У Луцьку з нагоди професійного свята відзначали найкращих учителів.


Футбольне поле зі штучним покриттям, бігові доріжки та майданчик для гри у баскетбол та волейбол отримали жителі Любомля за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», який виділив чотири мільйони гривень для цього об'єкту.


Дізнатися про громадські організації з різних міст країни, енергоефективність, гендер та захист тварин, а також знайти розваги для наймолодших лучан можна у рамках фестивалю, який зібрав представників 24 громадських організацій у центрі Луцька.


73 спортсмени усіх вікових груп у складі збірних команд із Любешівського району, Ковеля, Нововолинська, ДЮСШ № 2 Луцької міської ради, спортивних клубів «Воїн» і «Адреналін» брали участь у змаганнях із кікбоксингу ВАКО. Відкритий чемпіонат міста Луцька з кікбоксингу ВАКО тривав протягом 27–28 жовтня у приміщенні Волинського обласного боксерського клубу олімпійського резерву. 45 народних фольклорних колективів із усієї Волині та інших регіонів України з’їхалися до Луцька на І Всеукраїнський фестиваль повстанської пісні «За Україну. За її волю».


Тротуари, дороги, переходи та озвучення зупинок в громадському транспорті: наскільки Луцьк доступний для осіб з порушеннями зору, досліджували радник та заступники міського голови, на один день «втративши зір» у рамках соціального експерименту «Відчуйте життя в темряві».


У жовтні ми публікували світлини дерев у центральному парку Луцька, які пошкодили бобри.


До Дня пам’яті Всіх святих Землі Волинської приурочили хресну ходу 21 жовтня віряни УПЦ МП у Луцьку. Комедію, побудовану на пов’язаних із великими грошима перипетіях, презентував у Луцьку київський театр «Тисячоліття». Показ вистави «Я куплю тобі Мальдіви» за твором Рея Куні «Смішні гроші» відбувся 29 жовтня у Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка.


У жовтневих фоторепортажах ми показали графіті та мурали Луцька, середмістя у жовтогарячих барвах та різноманіття луцьких дверей.


Представники бригад екстреної медичної допомоги з усіх районів області змагаються у рамках чемпіонату «Волинські медичні ралі – 2018».З 26-річницею 18 жовтня урочисто вітали Луцький прикордонний загін, який вже понад чверть століття стоїть на варті рубежів Батьківщини, є взірцем надійності, мужності та професіоналізму.


ЛИСТОПАД

Дев’ятий національний конкурс краси «Міс принцеса України 2018» відбувся 2 листопада у Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі. Нетиповий концерт, наповнений експериментами, неочікуваним звучанням, імпровізаціями, новими піснями, відривними танцями та запально-драйвовою атмосферою, подарували лучанам музиканти із гурту «Pianoбой».


Листопад на Волині відзначився низкою акцій протесту. Так, акція на підтримку законних прав атовців за участі військовослужбовців, зокрема, із Горохівщини, членів громадської «Спілки воїнів АТО», «Автомайдану Волині» відбувалася 9 листопада біля приміщення Держгеокадастру Волині. Віче власників «євроблях»: у листопаді невдоволення з приводу закону, який так і не вирішить питання доступності легалізації вживаних закордонних автомобілів, висловили представники громадськості у Луцьку.

Волинські власники автомобілів на єврономерах перекривали трасу Луцьк-Ковель, вимагаючи накласти вето на закони №8487 і №8488, відправити їх на доопрацювання та внести правки, зокрема скасувати врахування віку при розмитненні автомобіля на європейських номерах.


Насолодитися магією музики, почувши як найкращі зразки танго, так і відомі рок-хіти у танго-обробці мали змогу лучани під час виступу неймовірних Kiev Tango Project. Завчені напам’ять тексти, відривні танці, шалені емоції, приємні подарунки та щирі зізнання музикантів – виступ гурту «Kazka» у Луцьку пролетів надзвичайно швидко.


Сотні містян збиралися 21 листопада на меморіалі «Вічна слава» біля пам’ятника волинським Героям Небесної сотні, аби помолитися за загиблих і вшанувати їх хвилиною мовчання.


ГРУДЕНЬ

На вулиці Конякіна у Луцьку митрополит Луцький та Волинський Михаїл звершив чин заснування так званого дитячого храму та поставлення хреста. Церкву освячено на честь Введення в храм Пресвятої Богородиці.


Десятки спортсменів з Волинської області та Києва змагалися на турнірі з тхеквандо Кубок Любарта в Луцьку. Військові та ветерани АТО змагалися у Луцьку в армреслінгу, пауерліфтингу та гирьового спорту під час турніру «Сталева воля» пам'яті Олега Твердохліба (бійця батальйону «Айдар», попереднього Голови громадської спілки «Спілка воїнів АТО Волині»).


У грудневому фоторепортажі ми пропонували поглянути на Луцьк крізь снігову стихію.Напередодні різдвяних та новорічних свят Волинські Новини писали про ціни на живі та штучні ялинки. Також з нашого репортажу можна дізнатися, як зелені красуні потрапляють у домівки волинян.


Ліричні, зворушливі та веселі композиції з України, Польщі та Франції і нестримні оплески лучан: «Піккардійська Терція» дарувала містянам «Найкраще» у рамках зимового концертного туру.


Уже традиційно в цей день, 19 грудня, біля пам’ятника Святому Миколаю, який є покровителем Луцька, зібралися діти, представники міської влади та громадськість, аби долучитися до благодійної акції «Миколай пам’ятає про всіх».Цього ж дня в обласному центрі Волині засяяло головне ялинкове тріо.


«Усе буде джаз»: під завісу року у Луцьку протягом трьох днів джазували талановиті музиканти зі США, Польщі, Франції та України у рамках фестивалю «Jazz Bez».


Підбиваючи підсумки року, у Луцьку вручили премію «Люди року – 2018» у рамках загальнонаціональної програми «Люди ХХІ століття».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
андрій Показати IP 15 Січня 2019 09:42
Ось і проблема всієї України в декільках фото, хто наближений до влади, гуляє, веселиться, весело живе, культурно масові заходи, фотографії, а 90% народу кожен день працюють по 10 годин, що їм не до розваг, а ще одна частина розвиває екоміки чужих країн.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus